Nedgang på 12 000 gjester i juni
Mange gjester har besøkt Nordkapp-platået, men færre i juni i år sammenlignet med samme måned i fjor.

Nedgang på 12 000 gjester i juni

Nedgang i antall turister til Nordkapp. Scandic har en god forklaring på deler av nedgangen.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.07.2018 09:31
Sist oppdatert : 04.07.2018 09:35

Sammenlignet med juni 2017 var det nedgang på 12 000 gjester i juni 2018, viser tall Scandic har presentert for Nordkapphallen. 

Det var 76 000 besøkende på Nordkapp i juni i år. Fjorårets besøkstall var 88 000, ifølge Hans Paul Hansen, assisterende direktør for Scandic på Magerøya. 

Hansen mener den viktigste forklaringen på nedgangen, er at fire cruiseskip kansellerte på grunn av værforholdene. 

Tallene fra Scandic viser også nedgang i individuelle reisende, grupper og passasjerer fra hurtigruteskipene. 

--For antall nordmenn var det en halvering i år sammenlignet med i fjor. Jeg regner med at været har bidratt til nedgangen i besøkstallet på Nordkapp-platået, sier Hans Paul Hansen til Radio Nordkapp. 

Hans Paul Hansen tipper besøkstallet på Nordkapp ender på 270 000 når året er ferdig. Hvis han treffer med tipset blir det en nedgang på 8 000 besøkende sammenlignet med 2017. 

Hotellene 
Scandic har hatt bra med gjester på hotellene i juni måned, til tross for økt konkurranse i denne delen av reiselivsnæringen på Magerøya. 

Scandic har tre hotell på Magerøya. 

--Det er artig at romprisene er høye og det er et godt tegn. Gjester er villige til å betale mye for å bo på hotell på Magerøya. De er villige til å bruke penger på denne destinasjonen, sier Hans Paul Hansen. 

Det er tilbud og etterspørsel som styrer romprisene. Det er ikke uvanlig at et rom hos Scandic Bryggen blir solgt for nesten 3 000 kroner, ifølge Hansen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS