Kystverket tror dialog skal hindre nye alvorlige hendelser med cruiseskip
Losoldermann Kystverket Troms og Finnmark, Roy Arne Rotnes.

Kystverket tror dialog skal hindre nye alvorlige hendelser med cruiseskip

Roy Arne Rotnes ønsker samarbeid mellom de ulike aktørene ved cruiseskiptrafikken i Honningsvåg.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 03.07.2018 09:33
Sist oppdatert : 03.07.2018 09:37

Kystverket tror dialog skal hindre nye alvorlige hendelser med store cruiseskip i Honningsvåg. 

--Igjennom et tett og godt samarbeid mellom havna, rederi, kapteiner og Kystverket skal vi få til en sikker seilas for cruiseskip til Honningsvåg, og ved kai i Honningsvåg. Det sier Roy Arne Rotnes, losoldermann Kystverket Troms og Finnmark, til Radio Nordkapp. 

Tirsdag 26. juni slet «Mein Schiff 3» seg fra Kai 3 etter vindøkning og det oppstod en meget alvorlig situasjon som kunne endt mye verre. I løpet av 30 minutt meldte kapteinen om at den akutte situasjonen var under kontroll. 

--Det er enorme krefter som er i sving når vinden treffer skip av denne størrelsen. Derfor må vi alltid sette sikkerheten i høysetet og begrense hvilket skip som skal til kai under bestemte værforhold og værmelding. Rederier presser kapteinen om å legge til kai på grunn av hensynet til passasjerene. Det å tendre tar lengre tid, men vi kan ikke gå på akkord med sikkerheten, sier Rotnes. 

Hvis strikken blir strukket for langt kan Kystverket i verste fall skjerpe inn hvilket skip som kan legge til kai i Honningsvåg og andre cruiseskiphavner. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS