Ta bilde av ferieskadene
Jeanett Tennefoss, bilskadedirektør i Tryg Forsikring. (Foto: Tryg Forsikring)

Ta bilde av ferieskadene

Se huskelisten for eventuelle uhell eller ulykker.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.06.2018 09:45

2018 blir trolig et rekordår for feriereiser til utlandet, og anslagene tyder også på vekst i antall nordmenn som drar på bilferie i år. Skulle ulykken være ute i sommerferien kan det være greit å vite at det viktigste verktøyet du trenger, bærer du med deg.

--Kommer du ut for et trafikkuhell så ta frem mobilen og ta bilde. Om det er i Norge eller i utlandet er det uansett viktig å dokumentere skader etter en trafikkulykke, og bilder tatt med mobil av skadested, bilene og skadene vil kunne være til hjelp i en eventuell skadesak i ettertid. Uten noe dokumentasjon kan et forsikringsoppgjør bli vanskeligere, spesielt hvis en ikke har kaskoforsikring selv, sier Jeanett Tennefoss, bilskadedirektør i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Mange velger bilferie om sommeren fordi det gir stor fleksibilitet. I tillegg til felles naturopplevelser får man med seg mye bagasje og utstyr til aktiviteter. Hver sommer er mange nordmenn innblandet i trafikkulykker i utlandet. Dersom man blir rammet gjelder det å holde hodet kaldt.

--Det er fort gjort å bli satt ut i en slik situasjon og få lettere panikk. Det kan oppstå kommunikasjonsproblemer, en behersker ikke språket godt nok eller den andre part oppfattes som vanskelig. Er det snakk om et større uhell og du klarer å dokumentere mest mulig med mobilkamera, er du kommet et godt stykke på vei. Ta bilde av alt du finner relevant i forhold til ulykken. Nærbilder av skader og registreringsnummer, både egen bil og motpartens, samt totalbilder av skadestedet, sier hun.

Huskeliste ved trafikkulykke:
- Få navn, adresse, email og telefonnummer til sjåføren.
-Få navn på forsikringsselskap der motpartens bil er forsikret.
-Få registreringsnummer og nasjonalitet på bilen som er innblandet. 
 -Dato og tidspunkt, stedsangivelse og land der trafikkulykken fant sted.
-Få navn, adresse, email og telefonnummer til eventuelle vitner.
-Forsøk alltid å skrive en felles skademelding med motparten.
-Ta bilder av motpartens skilter og legitimasjon, skadested og skader.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS