Fikk raskt kontroll over situasjonen på land
Her er en av de mange trossene som røyk da «Mein Schiff 3» slet seg tirsdag kveld.

Fikk raskt kontroll over situasjonen på land

Mange stilte opp i Honningsvåg da det var dramatisk i Honningsvåg havn tirsdag kveld.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 27.06.2018 13:33

De ansatte i Arctic Guide Service Nordkapp får ros etter det som skjedde i Honningsvåg havn tirsdag kveld. Mannskap og passasjerer om bord i Mein Schiff 3» samt politi og kommunen gir ros til guideservice.

Det var 2 116 som hadde bestilt tur på land tirsdag kveld. Mange av disse gjestene var plutselig utendørs i kuling og regnvær. Om lag 600 personer søkte tilflukt på Honningsvåg skole. 

--Det var fint å se at alle fra politiet, kommunen, næringsliv, bussjåfører og mange frivillige stilte opp. Det var også mange som ringte meg og var på tilbudssiden; trenger dere mat, skal vi varme suppe? Det sier Kjellbjørg Mathiesen, daglig leder i Arctic Guide Service, til Radio Nordkapp. 

--Nordkapp kommune var rask og satte krisestab, og fikk åpnet skolen. Vi kjørte gjestene våre dit. Så kom Per Gunnar Uttakleiv fra Coop Prix med mat og kaffe. Det ble ordnet med WiFi. Det så ut til at gjestene fant seg til rette, sier Mathiesen.

Mange gjester ble også holdt igjen på Nordkapp på grunn av været. Da det var mulighet for at passasjerer kunne tendres om bord i «Mein Schiff 3», ble de sendt ned i puljer fra Nordkapp og Honningsvåg skole. 
--Den siste bussen var nede fra Nordkapp klokken 01:30, sier Mathiesen.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS