Flere departement skal samarbeide om å ta fiskesmuglere
Regjeringen vil ha slutt på smugling av fisk ut av Norge. (Illustrasjonsfoto)

Flere departement skal samarbeide om å ta fiskesmuglere

Fiskeriminister Per Sandberg i møte med finansminister Siv Jensen og justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara, alle representanter for FrP i regjeringen.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.06.2018 20:00

Regjeringen vil øke innsatsen mot fiskesmuglere, og vurderer mer effektive tiltak.

--Det er en utfordring at utlendinger kommer til Norge med et mål om å ta mest mulig fisk ut av landet. Fisk som smugles ut av Norge representerer store verdier, og vi frykter at beslagene som er gjort til nå bare er toppen av isfjellet, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP) i en pressemelding. 

I 2017 ble det beslaglagt over elleve tonn fisk. Så langt i 2018 er det beslaglagt over fire tonn. Beslagene er stort sett fiskefileter, som betyr at store deler av fisken ligger igjen. Majoriteten av beslagene er torsk.

Regjeringen ønsker å øke innsatsen mot smugling av fisk. Fredag inviterte fiskeriminister Sandberg sine kollegaer finansminister Siv Jensen og justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara til et møte og diskuterte utfordringen med smugling av fisk ut fra Norge og hva som kan bli gjort. Sandberg vil ha på plass mer effektive tiltak mot smugling.

--Vi må gå gjennom alt regelverk, og se på hvorvidt vi finner flere steder vi kan stramme inn. Det er for tidlig å si hvilke tiltak vi vil komme med, men vi vil komme raskt tilbake med dette, sier fiskeriministeren.

Nordkapp er én av de store kommunene i Finnmark innenfor turistfiske.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS