Halv million til grunnundersøkelser
Smørfjord, Stofi kan starte grunnundersøkelser.

Halv million til grunnundersøkelser

Det ble debatt i Porsanger kommunestyre om tilskudd til Storbukt Fiskeindustri.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 26.06.2018 11:00

Etter heftig debatt i Porsanger kommunestyret, sikret flertallet at Storbukt Fiske¬industri får et tilskudd på en halv million kroner fra Porsanger kommune til grunnundersøkelser i Smørfjord havn. Det skriver Sagat.

Vedtaket ble gjort med ni mot syv stemmer.

Knut Roger Hanssen (H) åpnet debatten med å kritisere posisjonen for å ha gitt bare 25 000 kroner i tilknytning til forsvarets gjeninntreden i Porsanger, med et betydelig antall arbeidsplasser.
--Men her skal man altså uten noen slags bindinger, føringer, hoste opp en halv million cash kontant til en næringsaktør fra en annen kommune, tordnet han før han berømmet rådmannens tilnærming til saken.

Rådmannens forslag gikk på at kommunen ikke gir tilskudd, men i stedet søker eksterne finansieringsmuligheter. Dette fordi den planlagte fiskerisatsingen i Smørfjord er et svært viktig fiskerihavnprosjekt for Porsanger.

Ordfører Aina Borch (Ap) forsvarte innstillingen med at ekstern finansiering ligger i bunnen, men at saken er komplisert fordi det dreier seg om å benytte overskuddsmassene fra den nye Skarvbergtunnelen - både som grunnlag for nytt fiskerianlegg og til ny molo.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS