Barents Winter Games til Finnmark
Det blir Barents Winter Games i Alta. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Barents Winter Games til Finnmark

Både den nasjonale og internasjonale komiteen har pekt på Alta som arrangør-by.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.06.2018 05:20

Alta blir vertskap for Barents Winter Games 2022. Lekene blir arrangert i perioden 25.-27. mars. 

Alta har lange tradisjoner med å arrangere store idrettsarrangementer. Sist i rekken var NM på ski i april 2018. Geir Ove Bakken (Ap), leder for Hovedutvalget for kultur, folkehelse og samferdsel i Finnmark fylkeskommune trekker frem anleggsutviklingen og arrangørkompetansen i Alta.

- Alta har over flere år arbeidet godt med anleggsutvikling i sin kommune. Det gode arbeidet har resultert i at Alta er blitt mer attraktiv for større idrettsarrangementer, både nasjonalt og internasjonalt, sier Geir Ove Bakken i en pressemelding. 

--Videre har idrettsmiljøet i Alta opparbeidet seg verdifull arrangørkompetanse. Samtidig blir det viktig å ta i bruk ressurser fra hele fylket under arrangementet, understreker hovedutvalgslederen.

Hva er Barents Games?
Barents Games er et internasjonalt idrettsarrangement som involverer over 30 ulike idretter. Arrangementet er ikke bare en arena for det sportslige, men også en arena for kulturutveksling og folk-til-folk samarbeid mellom de fire landene i Barentsregionen. Barents Games er et resultat av det gode idrettssamarbeidet over landegrensene i Barentsregionen.

Barents Games arrangeres hvert år, henholdsvis annenhver vinter og sommer. I 2017 ble det arrangert Barents Summer Games i Bodø, mens Barents Winter Games ble arrangert i Luleå i 2018. 

Arrangementene tiltrekker nærmere 1000 idrettsutøvere i alderen 15-25 år fra både Nord-Norge, Nord-Sverige, Nord-Finland og Nordvest-Russland.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS