Veldig fornøyd med sannhets- og forsoningskommisjonen
Fra venstre: Runar Myrnes Balto, Beaska Niillas.(Foto: NSR)

Veldig fornøyd med sannhets- og forsoningskommisjonen

Torsdag vedtok Stortinget mandat og sammensetting til Sannhets- og forsoningskommisjonen.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.06.2018 01:19

Norske Samers Riksforbund er fornøyd med det endelige mandatet til Sannhets- og forsoningskommisjonen.

--Jeg er veldig glad for dette historiske vedtaket! Vi har kjempet for å få på plass denne kommisjonen, og det er en delseier å endelig ha fått den på plass. De fleste av Sametingets innspill er kommet med i det endelige mandatet, og det er vi svært fornøyd med. Blant annet er tidsperspektivet for kommisjonen økt til fire år, fra to år i det opprinnelige forslaget sier, Runar Myrnes Balto, parlamentarisk leder i Norske Samers Riksforbund (NSR), i en pressemelding. 

Det endelige mandatet er et resultat av en omfattende høringsrunde, hvor Sametinget og samiske og kvenske organisasjoner har fått komme til ordet. Beaska Niillas, leder i Norske Samers Riksforbund, beskriver vedtaket som et kompromiss. 
 
--Det er enkelte momenter og hensyn som dessverre ikke har funnet vei inn i mandatet og kommisjonen. For eksempel er det dessverre ikke noen sørsamisk representasjon i kommisjonen. Samtidig har jeg forståelse for at det er begrenset med plasser i kommisjonen, sier Beaska Niillas.

Nå ser samepolitikerne frem til at kommisjonen kommer i gang med sitt arbeid. Det er Dagfinn Høybråten, tidligere leder i KrF, som skal lede kommisjonen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS