«Dyade» gjør comeback
«Dyade» fra Prestebakken gjør comeback i festivalteltet fredag 15. juni. Fra venstre: Vidar Dahle, Tor Gunnar Johansen og Geir Johansen. (Foto: Dyade).

«Dyade» gjør comeback

Klart for comeback under Nordkappfestivalen.
Kulturskolefestivalen
Raymond Elde
Publisert : 14.06.2018 21:40

Duoen «Dyade», som spilte en god del rundt om i Finnmark på 1980-tallet, gjør comeback under årets Nordkappfestival.

«Dyade» ble startet opp av Vidar Dahle og Geir Johansen fra Prestebakken i Honningsvåg i 1981.  Inspirert av artister som Bob Dylan, Leonard Cohen, Simon & Garfunkel med flere øvde de to inn et repertoar – og de begynte å reise rundt og spille på puber og restauranter i Finnmark og Troms.  Etterhvert begynte de også å lage egne sanger med norske tekster, og flere av disse ble spilt i radio.

Med bassist
Da de begge flyttet fra Honningsvåg ble duoen oppløst.  De to fortsatte imidlertid det musikalske samarbeidet, og spilte blant annet inn noen av sine egne sanger i studio i Oslo. 
--Målet vårt har imidlertid vært å kunne spille sammen på scenen igjen.  Siden vi begge to nå igjen bor i Honningsvåg, så benytter vi muligheten til å gjøre det.  Vi er så heldige at vi har fått med oss nok en prestebakking på bass; nemlig Tor Gunnar Johansen.  Det utfyller og forbedrer lydbildet vårt, sier Vidar Dahle.

Fredag i teltet
«Dyade» hadde en kort opptreden under konserten til støtte for facebookgruppa for kommunal overtakelse av Nordkapp-platået 23. mai. Nå skal de opptre med et større program i festivalteltet fredag 15. juni – samme kveld som gruppa «Fæmlingan» har sin store reunion-konsert.  Med seg som gjesteartist har de Gunveig Lindseth, som Vidar Dahle også har spilt en del sammen med.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS