Vassvik reagerer på innkallingsbrevet til fellesnemnda
Ragnhild Vassvik, fylkesordfører i Finnmark. (Arkivfoto)

Vassvik reagerer på innkallingsbrevet til fellesnemnda

Mener regjeringens strategi er skremsel og trusler.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.06.2018 21:45

Kommunalministeren skriver i et brev at dersom Finnmark fylkesting ikke velger fellesnemnd, så vil departementet lage ny forskrift der folketallet avgjør fordelingen av representanter mellom Finnmark og Troms. Dette vil bety et langt større flertall av representanter fra Troms enn fra Finnmark.

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap9 reagerer sterkt på ordbruken i brevet med innkalling til møte i fellesnemnda fra kommunalminister Monica Mæland. 
--Jeg begynner å bli ganske lei av regjeringens behandling av Finnmark. Respekten er fraværende. Jeg skjønner at strategien er skremsel og trusler. ikke dialog. Det sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik i en pressemelding. 

--Jeg tolker dette som et mer eller mindre desperat forsøk fra Mæland og regjeringen på å tre tvangssammenslåinga nedover hodet på finnmarkingene. Alle som følger med i media ser hvor store problemer regionreformen møter på, og hvor svakt den er utredet. Nå haster det for regjeringa å få presset Finnmark inn i folden. Noe annet enn stor usikkerhet i departementet kan neppe være årsaken til dette «trusselbrevet». Det framstår nærmest irrasjonelt, sier Vassvik. 

Det blir sak om valg til fellesnemnd på fylkestingets samling i Alta i neste uke, men fylkesordføreren forskutterer ikke hva fylkestinget i Finnmark vedtar på møtet. 
--Det Finnmark fylkesting bestemmer seg for vil utelukkende være tuftet på det vi mener er best for Finnmark. Det eneste regjeringen oppnår med trusselbrevet sitt er å vise hvor de står hen når det gjelder Finnmark, sier Vassvik. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS