Vil ha fiskerihavnsatsing fra 2019
Geir Ove Bakken har innstillingen ferdig til fylkestingets samling i Alta. (Foto. Finnmark fylkeskommune)

Vil ha fiskerihavnsatsing fra 2019

Politikere ønsker at fylkeskommunen skal videreført Kystverkets planarbeid.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.06.2018 01:41

Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken (Ap) mener ansvaret for fiskerihavner vil styrke fylkeskommunens rolle som en helhetlig samfunnsutvikler. Det vil bidrar til vekst i fiskerinæringen, men han mener det må penger på plass i 2019 for at fylkeskommunen skal klare dette. 

--Vi har ambisjoner om å gjøre fylkeskommunen til en fiskerihavnutvikler allerede fra overtagelsen, Derfor har hovedutvalget gitt en omfattende innstilling til fylkestingets behandling av fylkeskommunens ambisjoner som fiskerihavnansvarlig. Dette har vi gjort gjennom krav til staten, kompetanse og rammer for en effektiv satsing fra overtagelsen i 2020, og i et fremtidig perspektiv, sier Bakken i en pressemelding. 

Hovedutvalget ønsker at fylkeskommunen kan videreføre Kytsverkts planarbeid for fiskerihavntiltak, etter Kystverkets nedbemanning, for å kunne muliggjøre oppstart av nye tiltak fra 2020. I innstillingen ønsker politikerne også at ansvaret for tilskudd til kommunale fiskerihavnetiltak blir overført fra Kystverket til fylkeskommunen for tildelingen i 2020. 

Innstillingen fra hovedutvalget, skal fylkestinget behandle på møtet i Alta 20. og 21. juni. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS