Tror det ender med avfolking av Nord-Norge
Geir Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti. (Arkivfoto)

Tror det ender med avfolking av Nord-Norge

Stortingsrepresentant fra Finnmark med sterk kritikk av et Per Sandberg-forslag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 07.06.2018 11:00

Senterpartiet reagerer sterkt på fiskeriministerens forslag om kjøp og salg av kvoter som er tilhørende den minste sjarkflåten, forslaget om strukturering i flåten under 11 meter. 

--Dette vil ende i avfolking av store deler av Nord-Norge, som følge av at rekrutteringen til yrket vil stoppe opp. Fiskekjøpere vil komme til å mangle fisk, og frysehoteller og utenlandske aktører vil få enda mer tilførsler av rå, ubearbeidet fisk, gjerne i frossen tilstand, noe som vil være egnet til å presse prisene nedover. Det har Geir Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti, skrevet i et leserinnlegg publisert i Radio Nordkapps portal

Hvordan er det mulig at Per Sandberg ikke har lært av erfaringene i de siste 20-30 år? Det er ett av spørsmålene Iversen stiller i innlegget. 

--Det er skandaløst at fiskeriminister Per Sandberg (FrP) går videre på denne utraderingen av fiskevær og mindre kommuner som har og har hatt fiskeri som eneste eller viktigste levevei. Det er ikke markedet, men myndighetene som skal bestemme hvor i landet fiskekvotene skal tilhøre. Har ikke Sandberg lest sitt eget regelverk, er Sandberg rett og slett en som «gir blaffen i» lov og rett? Dette har Geir Iversen skrevet i leserinnlegget. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS