Karriere Finnmark – fra prosjekt til fast etablert karrieresenter
Det er karrieresenter i alle fylkene, bortsett Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Karriere Finnmark – fra prosjekt til fast etablert karrieresenter

«Karriere Finnmark» står på sakskartet til kompetanseutvalgets møte på tirsdag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.06.2018 19:30

Tirsdag skal politikerne vedta om også Finnmark får et fast karrieresenter. Det er etablert karrieresenter i alle fylker og Finnmark gjenstår. 

«Karriere Finnmark» er et partnerskap mellom NAV Finnmark og Finnmark fylkeskommune og ble først opprettet som prosjekt. I prosjektfasen ble det opprettet ett karrieresenter med to avdelinger som skulle sikre et tilbud om gratis individuell karriereveiledning for voksne i hele fylket.

Senteret fungerer også som et ressurssenter for NAV, grunnopplæringen, fengselet, kommuner og offentlige og private bedrifter. Senteret har vært i drift under to år og har til nå hatt 400 veisøkere og 950 individuelle karriereveiledninger, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

Karrieresenteret som ressurssenter har økende bestillinger fra organisasjoner og bedrifter som trenger bistand til omstilling og forebygging av utenforskap. Karriereveiledning er en viktig nasjonal satsing, og Finnmark det eneste fylket som ikke har et permanent karrieresenter i landet til tross for et stort og økende behov.

Kompetanseutvalget skal behandle saken om «Karriere Finnmark» på møtet i Kirkenes på tirsdag. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS