Nordkapp Senterparti krever ekstraordinært kommunestyremøte om Nordkapp-saken
Senterpartiet ønsker ekstraordinært kommunestyremøte. (Arkivfoto)

Nordkapp Senterparti krever ekstraordinært kommunestyremøte om Nordkapp-saken

Senterpartiet mener rådmannen og ordføreren er inhabil i «Nordkapp-saken».
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 04.06.2018 13:22

Nordkapp Senterparti har kontaktet de andre opposisjonspartiene for å få støtte i kravet om et ekstraordinært kommunestyremøte i Nordkapp. 

Senterpartiet ønsker at kommunestyret skal behandle rådmannens og ordførerens habilitet i Nordkapp-saken. Hugo Salamonsen, leder i Nordkapp Senterparti,  forteller at de tre opposisjonspartiene har en avtale om å støtte hverandre ved et slikt krav. SV støtter, ifølge Salamonsen, Senterpartiets krav, mens flere av Høyre-representantene foreløpig er avvisende. 

Senterpartiet har tidligere fremmet en interpellasjon om rådmannens habilitet i Nordkapp-saken, en sak som har blitt sendt til Fylkesmannen i Finnmark. 

Nordkapp Senterparti mener at også ordfører Kristina Hansen er inhabil ettersom hun er valgt representant i kontrollkomiteen. 

--Slik ordføreren og rådmannen opptrer nå, skader de omdømmet til seg selv, kommunen og de folkevalgte. Vi opplever at slik ordføreren og rådmannen bruker sine posisjoner og roller, er under enhver kritikk. Dette gjør at ordføreren og rådmannen ikke lengre har tillit, sier Hugo Salamonsen. 

Ettersom Nordkapp Senterparti ikke har fått svar fra Fylkesmannen i Finnmark, har partiet kontaktet Peter Ørebech, professor i rettsvitenskap ved UIT Norges Arktiske Universitet. Han mener rådmannen fremdeles er inhabil og vil være det i minst to år og ordføreren er inhabil, ifølge utredninger Peter Ørebech har sendt Nordkapp Senterparti. 

Hele pressemeldingen til Senterpartiet, ligger under Pressemelding i Radio Nordkapps portal


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS