Honningsvåg-rektoren reiste for nesten 300 000 kroner
John Arne Andersen, tidligere rektor ved skolen i Honningsvåg, reiste for 284 438 kroner de to siste årene, ifølge reiseregninger iFinnmark har fått innsyn i. (Arkivfoto)

Honningsvåg-rektoren reiste for nesten 300 000 kroner

John Arne Andersen mener reisene har vært en god investering for fylkeskommunen.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 29.07.2016 21:25

Mens fylkeskommunen må skru opp prisen på elevhyblene og ikke har råd til å bruke vaskemiddel annet enn på flekker, har lederne reist verden rundt.

Finnmark fylkeskommune må spare 20 millioner kroner i året innenfor de åtte videregående skolene i fylket, vedtok fylkestinget i juni.

På samme tid var opplæringssjef Lisbeth Sandtrøen i San Francisco, på fylkeskommunens regning.

iFinnmark har fått innsyn i alle reiseregningene til rektorer, assisterende rektorer og kontorsjefer på de videregående skolene i Finnmark. Listen over reiser er lang. Her fremkommer også at flere har forsynt seg fra minibar og drukket vin på skattebetalernes regning.

Til sammen har 23 sjefer reist for 2.212.107,11 kroner i løpet av 2014 og 2015.

Den rektoren som har reist mest er tidligere rektor ved Nordkapp videregående skole, John Arne Andersen. Han har de to siste årene brukt 284 438 kroner på reiser. 

--Nettoutgiftene ved reisene til rektor i Nordkappskolene er mye mindre enn framstilt i Finnmark Dagblad, og jeg tør påstå at de har således vært god investering for befolkningen generelt og Finnmark fylkeskommune spesielt, skriver John Arne Andersen i en kommentar til Finnmark Dagblad.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS