Har jobbet for olje til Veidnes i flere år
fra venstre saksordfører Johan Castberg Hege Liavåg, ordfører i Nordkapp Kristina Hansen og stortingsrepresentant fra Finnmark Runar Sjåstad, alle Arbeiderpartiet

Har jobbet for olje til Veidnes i flere år

Nordkapp-ordføreren mener Nordkapp blir Norges nye oljekommune.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 31.05.2018 13:19
Sist oppdatert : 31.05.2018 16:00

«Nordkapp blir Norges nye oljekommune». Det slo Kristina Hansen (Ap), ordfører i Nordkapp, fast da hun mottok nyheten om Energi- og miljøkomiteens behandling av Johan Castberg-feltet. 

--Vi har jobbet for dette i flere år nå. Jeg er utrolig lettet og glad for at politikerne har hørt på oss og sett verdien av at ilandføring av oljen i Barentshavet er strategisk viktig for samfunnet, sier ordfører Kristina Hansen til Radio Nordkapp. 

Energi- og miljøkomiteen på Stortinget har levert sin innstilling for Johan Castberg-prosjektet. Statoil søkte om å få bøyelastet oljen direkte fra feltet, og sende den rett til markedet. De foreslo da ikke å realisere en terminal på Veidnes, og heller vente til man eventuelle gjorde nye oljefunn i Barentshavet, og realisering av nye oljefelt før terminal på Veidnes ble vurdert. Dette skulle utredes videre i et eget prosjekt.

Energi- og miljøkomiteen har i sin behandling strammet inn på vilkårene på Johan Castberg, og vil pålegge utbygger å bygge terminal på Veidnes når neste oljefelt bygges ut. Det er allerede gjort store funn på Alta/Gotha feltet, og Wisting-feltet, i tillegg til at også Goliat-feltet har utvidet behov. Det kommer med andre ord nye felt i Barentshavet ganske snart. Ordfører i Nordkapp Kristina Hansen mener da at det er grunn til å slå fast at oljeterminal på Veidnes vil bli bygd, og Nordkapp kommune tar et langt steg videre som en fremtidig oljekommune.

Nordkapp kommune vil fortsette det viktige arbeidet med tilrettelegging for å realisere oljeterminalen på Veidnes og bidra til at den økte oljeaktiviteten i Barentshavet gir de ringvirkninger i Nordkapp som kommunen og nå også Stortinget ønsker. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS