Internasjonal kokebokpris til samiske ungdommer
Fra venstre Anders Oskal, Mikhail Pogodaev, Juoksa Smuk, Anna Chuprina, Xiao Chenhao, Anne Karin Olli, Marta Okotetto, Ellen Sara Sparrok, Alena Gerasimova, Inger Anita Smuk, og Issat Turi. (Foto: Regjeringen.no)

Internasjonal kokebokpris til samiske ungdommer

Suksess for samiske ungdommer i Kino.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.05.2018 23:30

Kokeboken EALLU har fått den internasjonale og prestisjetunge prisen Gourmand Awards.

Prisutdelingen blir kalt kokebøkenes Oscar, hvor forfatterne fra hele verden kjemper om ulike priser. Anne Karin Olli (H), statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, var tilstede i Kina under arrangementet. 

Samiske ungdommer ble nominert i fire kategorier for kokeboken, men EALLU vant hovedprisen «Årets beste matbok i alle kategorier». Den fikk også pris i kategorien «arktisk matkultur». I tillegg var den nominert i kategoriene «bærekraftig livsstil' og 'tradisjonsmat».

EALLU er et prosjekt som undersøker matkulturen til reindriftsfolk, sett i lys av tradisjonell kunnskap, tilpasning til klimaendringer og betydningen av ungdoms engasjement og videreutvikling av urfolkskulturen. Kokeboken EALLU er støttet av Arktisk råd, på initiativ fra Norge. Det Internasjonale reindriftssenteret (ICR) som har ledet prosjektet, hvor samiske ungdommer i Norge har bidratt med mattradisjoner fra reindriftskulturen.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS