Trond Kjetil Holst er årets festivalkunstner i filmfestivalen
Festivalkunstner Trond Kjetil Holst. (Foto: Mervi Salo)

Trond Kjetil Holst er årets festivalkunstner i filmfestivalen

Nordkapp Filmfestival har valgt festivalkunstner for høstens festival.
Filmfestivalen
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.05.2018 05:20

Nordkapp Filmfestival har presentert årets festivalkunstner, Trond Kjetil Holst fra Honningsvåg. 

Utstillingen til Holst er en salgsutstilling som blir presentert på loftet til Perleporten Kulturhus med åpning onsdag 12. september. 

Trond Kjetil Holst, født i 1954, er bosatt i Tromsø. Han har fotografert siden 70-tallet, og begynte med camera obscura i 1984. De siste 18 årene har han eksperimentert med forskjellige teknikker, også digitale teknikker. De senere årene har gamle analoge teknikker blitt tatt mer i bruk og han har eksperimentert med store formater og gamle fotografiske prosesser, blant annet våtplateteknikk, melder Nordkapp Filmfestival i en pressemelding. 

Som fotograf formidler Trond Kjetil Holst det forgjengelige i det evige, og fotograferer både portretter, akt og landskap.

Holst har holdt flere kurs i hullkamerateknikk, undervist på Medier og kommunikasjon ved Lakselv videregående skole og Bardufoss Høgtun videregående skole fram til 2016. Fra september 2016 har fotografi vært en fulltidsbeskjeftigelse.

Trond Kjetil Holst er bror av kunstner Bjarne Holst. Bilde av Bjarne Holst har prydet alle plakatene til Nordkapp Filmfestival siden oppstart i 2004.

Nordkapp Filmfestival blir arrangert i perioden 13. til 16. september. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS