Robertsen var inhabil
Raymond Robertsen var inhabil i Nordkapp-saken tviler advokatene seg fram til.

Robertsen var inhabil

Advokatene er i tvil men mener Raymond Robertsen var inhabil i saken om områdeplanen for Nordkapphalvøya av hensynet til tilliten utad.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.05.2018 08:30
Sist oppdatert : 25.05.2018 08:53

Det er advokatene Rønning og Kirkesæther som har vurdert rådmannens habilitet på grunn styreledervervet i FeFo. Advokat Espen Rønning skriver at han er betydelig i tvil men mener Robertsen var inhabil av hensyn til tiliten utad.

Rønning mener rådmannen ikke vil være inhabil i den videre behandlingen av saken fordi han har trukket seg som styreleder og at planforslaget på grunn av endringer blir sendt ut på ny høring, dermed starter nærmest hele prosessen på nytt.

SV og Senterpartiet har tatt opp habilitetsspørsmålet i kommunestyret men ordfører, Arbeiderpartiet og Høyre mente Robertsen var habil.

Rønning har også vurdert ordfører Kristina Hansens habilitet og konkluderer med at hun er habil til tross for sitt verv som medlem av kontrollutvalget i FeFo.

Advokaten skriver blant annet i konklusjon om Robertsen:
Enkelte forhold av betydning for habilitetsspørsmålet er usikre. Alle forhold tatt i betraktning mener undertegnede - under betydelig tvil - at rådmannen var inhabil etter forvaltningsloven § 6 andre ledd under behandlingen av saken om områdereguleringen, så lenge han var styreleder i Fefo. Det er da særlig lagt vekt på hensynet til tilliten utad.

Les hele brevet fra advokaten
Forvaltningslovens § 6
RadioNordkapp.no - Robertsen trekker seg fra FeFo-styret






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS