Saken om Nordkapp vil vise Finnmarkslovens stilling
Ronny Wilhelmsen, leder av Arbeiderpartiets gruppe på Sametinget.

Saken om Nordkapp vil vise Finnmarkslovens stilling

Parlamentarisk leder for Arbeiderpartiets sametingsgruppe, stoler på at FeFo og Nordkapp kommune finner en god løsning i Nordkapp-saken.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.05.2018 01:41

Ronny Wilhelmsen, parlamentarisk leder for Arbeiderpartiets sametingsgruppe, mener FeFo i Nordkapp-saken kan vise at de følger formålet i Finnmarksloven. 

--FeFo har muligheten til å vise at de følger formålet til Finnmarksloven, og samtidig Høyesteretts dom i Nessebysaken. Jeg mener at FeFo og Nordkapp kommune i fellesskap må finne de beste løsningene for innbyggerne i Finnmark, sier Ronny Wilhelmsen. 

--Det kan ikke være slik at de som kommer utenfra skal utnytte våre ressurser for å skaffe mest mulig kapital til seg selv, mens vi i Finnmark blir holdt utenfor. Det er ikke det som er formålet med Finnmarksloven og Finnmarkseiendommen, sier Wilhelmsen.

--Det er vi finnmarkinger i felleskap som eier grunnen og FeFo forvalter det på vegne av oss og fremtidige generasjoner i et evighetsperspektiv. Forvaltningen skal være til det beste for innbyggerne og særlig som grunnlag for samisk kultur, næringsliv og samfunnsliv, sier Wilhelmsen.

--Jeg har full tillit til at FeFo-styret og Nordkapp kommune i fellesskap finner de beste løsningene til det beste for lokalbefolkningen og innbyggerne i Finnmark. Kollektive rettigheter kan ikke bli selges, bare forvaltes til det beste for fellesskapet. Det sier Ronny Wilhelmsen, parlamentarisk leder for Arbeiderpartiets sametingsgruppe






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS