Alt er frivillig
Nok en gang forklarte Ole Martin Jensen, advokat i eiendomsrett, på en folkelig måte hvordan Nordkapp kommune gjennom frivillighet og samarbeid med FeFo, kan få hånd om Nordkapp.

Alt er frivillig

Advokat Ole Martin Jensen besøkte nok en gang Honningsvåg for snakke om Nordkapp.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.05.2018 05:42
Sist oppdatert : 25.05.2018 08:30

Advokat Ole Martin Jensen var tilstede på konserten «Nordkapp i våre hjerter» onsdag kveld. 

--Finnmarkseiendommen må ingen ting. De kan frivillig selge tomta på Nordkapp til Nordkapp kommune, sier advokat Ole Martin Jensen til Radio Nordkapp.

4. april holdt Jensen et foredrag i Honningsvåg som konkluderte med at Nordkapp kan kjøpe eiendommen på platået som FeFo eier. 
--Konkret og noe alle forsto gjorde at det slo en streng i folket, sier Jensen. 

--Det eneste som festekontrakten med Nordkapp 1990 slår fast, er at de har rett på en ny avtale fra 1. januar 2019. Alt annet er åpen. Skal man ha en fast festeavgift eller skal det være omsetningsleie kan man forhandle om. Alt er åpent. Jeg skjønner at direktøren i FeFo så raskt som mulig vil få en ny avtale med Rica Eiendom fordi dette gir store inntekter til selskapet, sier Jensen. 

--Forarbeidet til Finnmarksloven var mye bedre enn det som ble vedtatt av Stortinget. I utgangspunktet skulle ikke kommuner som eksproprierte til offentlige formål betale for tomtene, men et kompromiss i Stortinget fjernet det og det ble ikke vedtatt, sier Jensen. 

Mange peker på Arbeiderpartiet i FeFo-styret. 
--FeFo skal ikke kunne instrueres av noen. De skal forvalte Finnmarksloven. Jeg er uenig i måten de forvalter loven på, sier Jensen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS