Arbeiderpartiet krever terminal
Arbeiderpartiet ønsker terminal på Veidnes, og krever terminal ved flere produserende felt. (Illustrasjonsfoto)

Arbeiderpartiet krever terminal

Arbeiderpartiet er overrasket over manglende krav fra regjeringen i konsesjonstillatelsen.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 23.05.2018 17:33

Arbeiderpartiet er skuffet over at Equinor, tidligere Statoil, har forlatt tanken om en egen ilandføringsterminal på Veidnes, og i stedet utreder mulige alternative infrastrukturordninger for oljen.

--Vi krever at folk som bor i Finnmark skal dra nytte av oljeproduksjonen, sier stortingsrepresentant Runar Sjåstad, representant for Arbeiderpartiet i Energi- og miljøkomitéen.

Stortingsrepresentant Runar Sjåstad fra Finnmark, poengterer at Johan Castberg er et stort funn som skal legge grunnlaget for videre utbygging i Barentshavet. 

--Arbeiderpartiet ønsker at oljen fra Johan Castberg-feltet skal tas opp med størst mulige lokale ringvirkninger. Ilandføring med skip må være minimumsløsningen. Vi er overrasket over at regjeringen ikke krever dette ved konsesjonstillatelsen, sier Sjåstad. 

--Vi er skuffet over at selskapene slår fast at en ilandføringsterminal ikke vil være samfunnsmessig eller industriell lønnsom ved denne utbyggingen. Arbeiderpartiet vil kreve at ved flere produserende felt, må disse sees i sammenheng med Johan Castberg og en ilandføringsterminal bygges på Veidnes. Det sier Runar Sjåstad, stortingsrepresentant for Finnmark Arbeiderparti. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS