Auksjon av nye tillatelser i juni
Fiskeriminister Per Sandberg.

Auksjon av nye tillatelser i juni

Det blir i vår arrangert informasjonsmøte om auksjonen, blant annet i Tromsø.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.05.2018 13:22

Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt forskriftsbestemmelser om hvordan nye laksetillatelser skal tildeles gjennom en åpen auksjon.

Auksjonen har planlagt oppstart 18. juni 2018, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP) i en pressemelding. 

De nye tillatelsene vil, som tidligere bestemt, tildeles gjennom en åpen auksjon, hvor priser og vinnere i hvert produksjonsområde fastsettes over flere budrunder. Vi har nå fastsatt forskriftsbestemmelser som vi har hatt på høring. En justering vi har gjort sammenliknet med det som ble sendt på høring gjelder bankgaranti for å være med i auksjonen.

--Vi har etter høringen besluttet å redusere bankgarantiens størrelse til 2 millioner kroner, slik at kostnadene ved å delta i auksjonen blir noe redusert sammenlignet med høringsforslaget, sier Sandberg.

For å delta i auksjonen må en budgiver registrere seg gjennom Fiskeridirektoratets nettbaserte registreringsløsning senest i løpet av 4. juni 2018, samt blant annet stille en bankgaranti på 2 millioner kroner.

Fakta om auksjonen: 
-Tildelingen skjer gjennom en klokkeauksjon. Dette er en åpen, simultan auksjon, hvor priser og vinnere i hvert produksjonsområde fastsettes over flere budrunder.
-Det er en forholdsvis enkel auksjonsinnretning, både i teknisk og strategisk forstand. Dette kan særlig være viktig for aktører med færre ressurser til å forberede seg til auksjonen.
-Auksjonsformen legger til rette for at aktører med ulike preferanser enkelt kan by i tråd med sin verdsettelse.

Informasjon om auksjonen vil fortløpende bli publisert på nettstedet til Fiskeridirektoratet, ifølge Regjeringen.no. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS