Høie åpner for å slippe Babcock til før tiden
Helseminister Bent Høie . (Foto: Regjeringen.no)

Høie åpner for å slippe Babcock til før tiden

Komiteen på Stortinget skal behandle redegjørelsen før debatten i stortingssalen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 16.05.2018 19:30

Helseminister Bent Høie (H) står fast på at det gikk helt rett for seg da svenske Babcock vant kontrakten om å overta flyambulansetjenesten. Han åpner for at den nye leverandøren kan overta flere oppgaver allerede i år, melder Dagens Næringsliv.

Høie sa i Stortinget tirsdag at dagens leverandør, Lufttransport, har tatt grep for å få flere piloter. 10–12 nye piloter vil være klar til tjeneste i juni/juli, ifølge Høie.

--Luftambulansetjenesten har sett på muligheten for å leie inn eksterne fly, herunder muligheten for at Babcock kan overta ansvaret for enkelte baser før 1. juli neste år. Dette hvis Lufttransport ikke evner å levere tilstrekkelige tjenester ut deres avtaleperiode, sier Høie.

Foruten innleie av to helikoptre fra Forsvaret, er det leid inn et ekstra fly fra Babcock. Helseministeren opplyste også at Babcock ved behov vil kunne tilby et jetfly for oppdrag i Norge fra neste uke.

Redegjørelsen blir nå sendt til Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Etter behandlingen der blir det debatt i stortingssalen om én til to uker.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS