Foreslår nye fødselsregler for fiskerkvinner
Regjeringen har fremmet forslag om at kvinnelige fiskere kan ta en lengre yrkespause i forbindelse med fødsel. (Illustrasjonsfoto)

Foreslår nye fødselsregler for fiskerkvinner

Fiskekvinner skal ikke miste rettigheter på grunn av fødsel. Det mener regjeringen som har fremmet forslag.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.05.2018 05:10
Sist oppdatert : 18.05.2018 08:34

Regjeringen foreslår at fiskerkvinner kan ta en lengre pause fra jobben i forbindelse med fødsel, uten å miste rettigheter og inntekter fra fiske.

Nærings- og fiskeridepartementet foreslår at kvinnelige fiskere kan ta en lengre yrkespause i forbindelse med fødsel, uten å miste rettigheter og inntekter fra fiske. Dette skal legge til rette for at mødre slipper å være i båten under svangerskap og i perioder med amming. Endringene innebærer at kvinnene må få anledning til å amme i minst to år etter fødsel.

I forslaget åpner departementet for at kvinnelige fartøyeiere ved fødsel kan få unntak fra kravet om å stå om bord under fiske i åpen gruppe for kystfiskeflåten. Unntaket gjelder fra tolv uker før fødsel til utgangen av det andre kalenderåret etter fødselen. Departementet foreslår dessuten at kvinnelige fiskere, både fartøyeiere og mannskap, kan stå oppført som heltidsfiskere i fiskermanntallet fra tolv uker før fødsel til utgangen av det andre kalenderåret etter fødselen.

Høringsfristen er satt til 29. juni 2018.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS