Laksen kan bli bedre
Oppdrettsnæringen vil ha gode eksemplar for å drive avl. (Illustrasjonsfoto)

Laksen kan bli bedre

Artikkel publisert i tidsskrift, artikkel som kan endre måten deler av oppdrettsnæringen.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.05.2018 17:39

Ny metode kan gi bedre resultat for oppdrett av laks. 

Et internasjonalt forskningssamarbeid kan gi oppdrettsnæringen bedre muligheter for å finne de beste eksemplarene å drive avl på. Både laksens gener og genene til mikroorganismene spiller en rolle for hvordan fisken blir til slutt.

Den tradisjonelle måten å velge ut oppdrettsfisk på er ved å se direkte på fiskens gener og ytre egenskaper, eller ved å se direkte på tarmbakteriene. Dette gjøres blant annet for å se hvor sannsynlig det er at fisken blir stor og fin, men også om den er motstandsdyktig mot ulike sykdommer og lidelser.

--Slike tilnærminger har gitt en viss suksess, men har ofte vist seg å være lite effektive, mener professor Thomas P. Gilbert ved Institutt for naturhistorie ved NTNU, ifølge Forskning.no

For å få best mulig oppdrettsfisk må vi isteden se på genene til fisken og mikroorganismene i sammenheng. Det har forskere skrevet i en vitenskapelig artikkel som har blitt publisert i tidsskriftet Trends in Biotechnology.






Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/sektorleder0918/
Annonse:
Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS