Verdens femte største cruiseskip på besøk i Honningsvåg
«MSC Meraviglia » og «Børnes» sør for Honningsvåg mandag formiddag.

Verdens femte største cruiseskip på besøk i Honningsvåg

En gigant på besøk i Honningsvåg.
Cruiseskip
Raymond Elde
Publisert : 14.05.2018 13:22
Sist oppdatert : 16.05.2018 13:23

Mandag kom «MSC Meraviglia » til Honningsvåg havn. Det markerte starten på sommersesongen 2018 med cruisetrafikk til Nordkapp. 

Meraviglia betyr underverk på Italiensk. Skipet er det største som kommer til Nordkapp i 2018 og skal anløpe Honningsvåg seks ganger i løpet av sesongen. Skipet skal anløpe havna 14. mai, 6. juni, 18. juni, 13. juli, 23. juli og 17. august.

På grunn av ett annet MSC Cruises-skip som skadet Kai nord i fjor sommer må «MSC Meraviglia» ligge for anker. Forventningene er at Kai nord skal være reparert 13. juli. 

​"MSC Meraviglia" er 315 meter langt. Mannskapet består av 1 536 personer, ifølge Wikipedia.

"MSC Meraviglia" har kapasitet til 5 714 gjester på det meste (når alle ekstrasenger er belagt) og har seilt i Middelhavet siden sin innvielse i juni i fjor.
Skipet har ombordstigning i Hamburg nå som det seiler i Nord-Europa i sommer og er det største som anløper de aller fleste norske havner. Unntaket er i Oslo, der et større skip fra “Aida” gjør anløp mot høsten.
Ifølge Wikipedia er skipet verdens femte største cruiseskip. Det er kun de fire største skipene til Royal Caribbean som er større.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS