Kunne vært én uke uten strøm
Beredskap og hva vi har lært av påsken 2018 var tema under frokostmøte som ble arrangert på fredag.

Kunne vært én uke uten strøm

Tenk deg en situasjon med seks døgn uten strøm. Oddbjørn Samuelsen ber befolkningen tenke over situasjonen med en lang periode uten strøm.
Radio Strømlaus
Raymond Elde
Publisert : 25.04.2018 17:33

Begge linjene som forsyner Magerøya med strøm går igjennom de samme rasområdene som førte til stengte veger i påsken. 

--Hadde begge linjene blitt tatt av snøskred da vegen var stengt kunne det gått seks døgn før vi sendte ut mannskapet slik at skadene ble reparert. Når vegene er stengt er de stengt også for mannskapet til Repvåg Kraftlag. Det sier elverkssjef Oddbjørn Samuelsen til Radio Nordkapp.

--Nærmeste langgangspram som kan frakte gravemaskiner var på Sørlandet i påsken. Hvis stolper er knekt, må det store maskiner til for å reise nye master. Det som skjedde i påsken har gitt oss noe å tenke på. Her må vi sammen med kommunen og andre se på hva som kan bli gjort for å forbedre beredskapen, sier Samuelsen. 

Linjene fra Storbukt til Honningsvåg og Nordvågen er lagt om på grunn av rasfaren. Kamøyvær-linja går igjennom et rasutsatt område, men her har vi alternative linjer. Det er ikke rasutsatte parti på linja til Gjesvær og Skarsvåg. Det er heller ikke avdekket store trusler på linjene til Havøysund bortsett fra like før Havøya, men her er det alternativ kabel i bakken. 

--Vi er allerede i gang med planlegging der vi ser på å legge om den ene linja i Reinelva slik at ikke begge linjene blir skadd i det samme raset, sier Samuelsen. 

--Jeg ber alle tenke igjennom hva de skal gjøre dersom strømmen blir lenge borte. Varme, lys og batteri til radioen, er viktig å ha liggende hvis uhellet skulle være ute. Basestasjonen til mobiltelefonen slutter å virke når strømmen blir borte. Vi må bruke satellittelefon og WHF. Samtidig viser påsken at vi på kysten klarer oss og hjelper hverandre. Det er bra, sier Oddbjørn Samuelsen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS