Tre av kommunene i Nordkapp-regionen vil være med på folkehelseprosjekt
Finnmark fylkeskommune var én av fem fylkeskommuner som har fått tilsagn om tilskudd fra Helsedirektoratet. (Illustrasjonsfoto)

Tre av kommunene i Nordkapp-regionen vil være med på folkehelseprosjekt

Prosjektlederen i Finnmark tror kommuner i Nordkapp-regionen, kommuner som er med på prosjektet, får mye større fokus på folkehelsearbeid.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.04.2018 11:00

Kommunene Porsanger, Lebesby og Måsøy har søkt om å få være med på Finnmark fylkeskommunes folkehelsetiltak. 

Kommunene Nordkapp og Gamvik søkte ikke. 

Finnmark fylkeskommune har fått 30 millioner kroner av Helsedirektoratet. Fylkeskommunen skal forvalte tilskuddet over seks år, men midlene skal kanaliseres videre til folkehelsetiltak i kommunene. Kommunene skal utvikle og iverksette tiltak rettet spesielt mot barn og unges psykiske helse, rusforebygging og utjevning av sosial ulikhet i helse.

--Jeg tror kommunene i prosjektet får mye større fokus på folkehelsearbeidet. Vi har veldig stort fokus på medvirkning for befolkningen og denne gangen er det medvirkning blant barn og unge. Det er viktig i all planlegging i kommunene. Dette vil løfte både planlegging og folkehelse, sier Juli-Anne Staven, prosjektleder i Finnmark fylkeskommune, til Radio Nordkapp. 

Kommunene som er med på prosjektet og som får penger av potten fra Helsedirektoratet er Alta, Hammerfest, Sør-Varanger, Hasvik, Tana, Lebesby, Kautokeino, Kvalsund, Måsøy og Porsanger. 

Finnmark er én av fem fylkeskommuner som får tilskuddsmidler fra 2018 til 2023. Det var elleve fylkeskommuner som søkte. Helsedirektoratet melder i innstillingen at det har vært sterk konkurranse mellom fylkeskommunene.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS