Antall tunge motorsykler øker kraftig
Å se motorsykler på vegene er et sikkert vårtegn. (Foto: Colourbox-Tryg Forsikring)

Antall tunge motorsykler øker kraftig

I tillegg til turister er det mange innbyggere i Nordkapp-regionen som kjører motorsykkel.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.04.2018 23:30

Med våren kommer trekkfuglene og motorsyklistene. Motorsykkelsesongen er i gang, og bilistene må igjen dele veien med brummende tohjulinger. Å se ett lys i sladrespeilet er et sikkert vårtegn.

--Mange bilister har gjennom vinteren glemt motorsyklistene, og når de da dukker opp i stort antall på våren må man igjen tilpasse kjøremønsteret til disse. En motorsykkel kan ligge i blindsonen, de manøvrerer seg raskt i trafikken og smetter fort forbi. Bilister bør sjekke dødvinkelen to ganger før de skifter fil eller svinger. Nå er det ekstra viktig å bruke blinklys, sier Øyvind Setnes, MC-ekspert hos Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Vegdirektoratet anslår at det er vel 250.000 brukere av motorsykler og lett motorsykkel her til lands. Ved nyttår var det registrert 164.114 tunge motorsykler, noe som er en økning på nesten 30 prosent siden 2012. Det er også motorsykler på vegene i Nordkapp-regionen, både blant lokalbefolkningen og turister som skal til Nordkapp-platået. 

--Økningen vil trolig fortsette. Med flere kjøretøy på veien og økte bompenger kommer trolig mange flere til å få øynene opp for at motorsykler og andre tohjulinger er effektive framkomstmidler som i tillegg ikke betaler bompenger, sier Setnes.

Øv 
Det er ikke bare motorsykkelen som trenger litt overhaling ved sesongstart. Etter en lang vinter uten kjøring trenger de fleste motorsyklister en liten tilvenningsperiode.

--Ferdighetene må vedlikeholdes. Selv hedersbetegnelsen MC-veteran er ikke en garanti for at du har opprettholdt nivået gjennom vinteren. Ta et våroppfriskningskurs eller finn deg et egnet sted der du kan øve på det grunnleggende teknikkene du lærte på kjøreskolen, sier Setnes.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS