Nordkapp kommune vil være en langsiktig eier
Ole-Martin Jensen etter foredraget ved Perleporten i april.

Nordkapp kommune vil være en langsiktig eier

Advokat Ole-Martin Jensen har skrevet et åpent brev i saken om Nordkapp-platået.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 24.04.2018 20:00

I et åpent brev til den politiske ledelsen i Nordkapp kommune gjentar advokat Ole-Martin Jensen forslaget om at Finnmarkseiendommen må selge Nordkapp til kommunen. 

Jensen er fra Honningsvåg, og jobber til daglig med eiendomsrett i Tromsø. Under et foredrag i vår i Honningsvåg kom Ole-Martin Jensen med forslaget om at kommunen bør overta Nordkapp, et forslag han gjentok i et intervju med Radio Nordkapp. 

--Nordkapp-platået har nasjonal betydning. I likhet med FeFo representer kommunen et langsiktig eierskap. Lokalt eierskap og forvaltning vil bidra til å forvalte området i tråd med fellesskapets interesser. Kommunen som grunneier vil ha sterk legitimitet i lokalbefolkning så vel som i reiselivsnæringen. Et eierskifte vil også fjerne støy og kontrovers knyttet til eierskap av Nordkapp som har preget det offentlige rom i flere tiår. 
FeFo har en avgjørende rolle i Nordkapps fremtid. Nå er tiden kommet for å ta en stor beslutning. La det være en klok og velbegrunnet beslutning, avslutter Ole-Martin Jensen i brevet.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS