Søviknes: Følger med Sarnesfjorden
Terje Søviknes holdt innledning under Barentshavkonferansen i Hammerfest.

Søviknes: Følger med Sarnesfjorden

Olje- og energiministeren er i Hammerfest under Barentshavkonferansen. Johan Castberg var et naturlig tema for statsråden.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 24.04.2018 13:27

Olje- og energiministeren følger med på det som skjer i Nordkapp. 

--Jeg følger nøye med på det som skjer på Sarnesfjorden. Selv om lisenspartnerne i Johan Castberg ikke har funnet det samfunnsøkonomisk lønnsomt med terminal på Veidnes, kan det bli skip-til-skip-omlastning i Nordkapp. Det sier olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) til Radio Nordkapp. 

--Skulle andre bygge en terminal skriver vi i proposisjonen at Johan Castberg må koble seg til. Da kan de ikke skipe oljen direkte til Europa, sier Søviknes. 

Tirsdag morgen holdt statsråden innledning under Barentshavkonferansen i Hammerfest. Han la vekt på det enorme arbeidet som har blitt lagt ned for å få ned utbyggingskostnadene. 

--Tre-parts-samarbeidet mellom arbeidstaker, arbeidsgiver og myndighetene, har vært gunstig for utviklingen i bransjen. Dette har ikke gått utover sikkerheten og arbeidsvilkårene, selv om det har vært tunge tider for mange i leverandørindustrien. Nå er det viktig at vi ikke driver kostnadene opp når oljeprisen stiger, sier Søviknes.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS