Avgiftsøkning på 71 prosent
Ronny Andersen, lufthavnsjef ved Honningsvåg lufthavn, holdt innledning for Avinor under frokostseminaret til Om Kapp KF.

Avgiftsøkning på 71 prosent

Stor økning i avgifter på flybilletten fra Honningsvåg til Tromsø.
Flyplassen
Raymond Elde
Publisert : 23.04.2018 09:35
Sist oppdatert : 23.04.2018 09:39

Avgiftene på en flybillett mellom Honningsvåg og Tromsø økte med 71 prosent de siste fem årene. Det kom fram under frokostmøtet der Ronny Andersen, lufthavnsjef i Honningsvåg, holdt innledning. 

--Det er målsetting at utslippene fra flytrafikk skal gå ned. Det har ført til nye avgifter på en flybillett mellom Honningsvåg og Tromsø. Avgiftene på en reise mellom Honningsvåg og Tromsø er 81 ganger så høy per kilometer sammenlignet med Oslo til New York, sa Andersen. 

Reiselivsnæringen, Om Kapp KF og Avinor jobber for at det skal bli en direkterute mellom Honningsvåg og Tromsø. Widerøe mener det er en stor risiko at selskapet krever garantier fra turoperatører. 

--I påsken var vegene stengt til Honningsvåg. Det var kun flyene og hurtigruten som gikk. Det ble lagt merke til i resten av landet. Alle undersøkelsene viser at de plassene som har et godt flytilbud opplever vekst og utvikling. Skal vi få til positiv utvikling i Nordkapp må vi alle jobbe i lag for at flytilbudet skal bli bedre, sier Andersen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS