Skitten uvane gir plasttrøbbel i Nord-Norge
Mange kaster skitten emballasje, ifølge tall fra en undersøkelse. (Illustrasjonsfoto)

Skitten uvane gir plasttrøbbel i Nord-Norge

Nær fire av fem innbyggere i Nord-Norge innrømmer at de kaster plastemballasje som inneholder produktrester i plastinnsamlingen.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 25.07.2016 15:50

Hvert år leverer hver av oss over seks kilo plastemballasje til gjenvinning, ifølge statistikken som bransjen rapporterer til Miljødirektoratet. 

I en landsdekkende holdningsundersøkelse gjennomført av Ipsos innrømmer fire prosent av respondentene fra Nord-Norge at de ofte leverer inn skitten plast, 28 prosent gjør det av og til, mens 45 prosent leverer skitten plast en sjelden gang i blant. 1 av 10 har ikke reflektert over problemstillingen.

Bare 14 prosent av respondentene fra Nord-Norge er villige til å sverge på at de aldri legger skitten emballasje i gjenvinningen. På nasjonalt basis er eldre flinkere enn yngre, og høytlønnede slurver mer enn folk med mer gjennomsnittlig inntekt.

Jaana Røine i Grønt Punkt forteller at Grønt Punkt ofte får spørsmål om hvor ren en plastemballasje skal være.

--Vi vil at du skal fjerne synlige mat- og produktrester. Men har emballasjen inneholdt et fettete produkt slik at det har et tynt fettbelegg, kan du med god samvittighet levere dette inn. Er emballasjen derimot så skitten at den ikke raskt og enkelt blir ren med kaldt vann og børste, er det lov å kaste den i restavfallet. Der blir den energiutnyttet, sier Røine, ifølge Pressenytt. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS