Russen støttet matomfordelingsprosjekt økonomisk
En takknemlig prosjektleder, Trine Araci (t.v) i Nordkapp menighet sammen med Synne Engen Bigseth, Sharon Fjellvang og Ulrikke Øvervold fra russen i Honningsvåg. (Foto: Nordkapp menighet)

Russen støttet matomfordelingsprosjekt økonomisk

Rødrussen ved Nordkapp videregående skole støtter matomfordelingsprosjektet økonomisk.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.04.2018 11:00
Sist oppdatert : 18.04.2018 11:02

Russen i Honningsvåg har besluttet å gi overskuddet for salg av russeavisa i år, til Nordkapp menighets matomfordelingsprosjekt. 

--Det er helt fantastisk at ungdommene tenker på andre på denne måten, sier Trine Araci, prosjektleder for prosjektet, i en pressemelding. 

Tidligere i år hadde russen bøsseaksjon hvor de samlet inn penger til kreftsyke barn. Overskuddet fra salget av russeavisa, ønsket de skulle gå til et lokalt arbeid. 

--Vi synes dette prosjektet er veldig bra, og hadde lyst til å støtte det, forteller Sharon Fjellvang

Nytt prosjekt
Matomfordelingsprosjektet i Nordkapp menighet, ble startet i begynnelsen av 2017. Hver uke henter Trine og noen av menighetens ansatte, mat fra byens dagligvarebutikker, som deles ut til familier, eller enslige, som sliter med å få endene til å møtes. 

--Vi har også mottatt gaver fra mange i byen som vil hjelpe. Særlig i tiden før jul var det veldig mange som la gaver i handlekurvene vi hadde satt ut i noen av butikkene, sier Araci. 

Frivillig arbeid
Fram til nå har alt arbeid med matombfordelingen skjedd på frivillig basis. Prosjektlederen har brukt av sin fritid, mens menigheten har brukt av egne penger til å kjøpe inn ekstra matvarer, når det har vært behov for det. 

--Behovet har vist seg å være stort, og vi vet at det fortsatt er mange som trenger en hjelpende hånd, som vi kanskje ikke har nådd ut til ennå. Med den fantastiske støtten som vi nå får fra russen, betyr det at vi kan fortsette å hjelpe de som trenger det, sier Trine Araci.

Støtte fra kirka sentralt
Kun få dager før gladmeldingen fra russen kom, fikk Nordkapp menighet også innvilget støtte fra Nord-Hålogaland bispedømme og Opplysningsvesenets Fond. Det betyr at matomfordelingsprosjektet kan videreføres de neste årene, utvikles videre til enda flere som trenger det, og kanskje også utvides med flere tiltak. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS