Gjennomførte skredkurs for ungdomsskoleelever
Per Ivar Pettersen er glad for initiativet om skredkurs. (Foto: Privat)

Gjennomførte skredkurs for ungdomsskoleelever

Elever fikk lære mer om skred og skredfare.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.04.2018 13:27

Mandag gjennomførte Nordkapp brann- og redningsvesen skredkurs for elever i valgfaget natur, miljø og friluftsliv.

Det var teori på skolen og praktisk undervisning i Elvedalen. Det var Honningsvåg skole som tok initiativet til kurset, et initiativ Per Ivar Pettersen, sjef for Nordkapp brann- og redningsvesen, er glad for at skolen tok. Det er første gang redningsvesenet har gjennomført skredkurs for skolelever. 

Pettersen forteller at elevene ble lært at det er viktig å se etter kjennetegn og beregne terrenghelning, noe som kan bli gjort enkelt med skistaver. Kursdeltakerne fikk vite at man ikke skal bevege seg i skråninger over 30 grader når det er skredfare. 

Nordkapp brann- og redningsvesen håper kurset kan bli et årlig arrangement. Det er viktig forebyggende arbeid, ifølge Per Ivar Pettersen. 

--Det er flott at vi kan bruke lokal kompetanse i undervisningen. I dette faget prøver vi å bruke lokale aktører i undervisningen, sier lærer Andreas Børvik. 

På grunn av blant annet toppturer har det de siste årene vært stor økning i personer som er involvert i skred på grunn av den store trafikken i bratt terreng. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS