Å sykle til jobben reduserer risiko for sykdom med opptil 46 prosent
Sykling er en god form for fysisk aktivitet. Det mener Bedriftsidretten.

Å sykle til jobben reduserer risiko for sykdom med opptil 46 prosent

Årets Sykle til jobben-aksjon har startet.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.04.2018 21:45

Har du syklet eller gått til jobben i det siste? Det var lurt. Gjør du dette regelmessig kan du nemlig redusere generell dødsrisiko med 41 prosent, forekomst av kreft med 45 prosent og hjertesykdom med 46 prosent, ifølge en pressemelding fra Bedriftsidretten. 

Forskere har sett på 250 000 britiske jobbpendlere over fem år og kommet frem til at aktiv jobbpendling med sykkel reduserer generell dødsrisiko med 41 prosent, forekomst av kreft med 45 prosent og hjertesykdom med 46 prosent. Du har også klare fordeler av å gå til jobben, men sykling er noe mer effektivt for helsa, ifølge studien publisert i British Medical Journal.

Vi trenger 150 minutter med moderat aktivitet i uken, så her må man bare sette seg ned og se på regnestykket. Hvordan får jeg sikret meg denne viktige tiden hver uke? Har man et kvarter å gå til kontoret eller fra toget, eller til butikken, så har man gjennomført sine 30 på tur retur. For 30 minutter fem ganger i uken er faktisk nok. 

--Det viktigste er kanskje å drille inn en god vane. Når det er gjort så blir du faktisk i bedre humør av en aktiv start på dagen, sier Lotte Frost, kommunikasjonssjef i Bedriftsidretten, i pressemeldingen. 

Hva er Sykle til jobben-aksjonen
Sykle til jobben er Norges største og eldste aktivitetskampanje og arrangeres av Norges Bedriftsidrettsforbund. Aksjonen jobber for å gi deg motivasjon til å gjennomføre trening på regelmessig basis. Flere enn 40 000 deltakere var med i 2017, og kampanjen varer over ni uker. Konkurransen startet onsdag 19. april. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS