Mange biler skadd av takras
Også biler i Nordkapp har blitt skadd av takras. (Foto: Tryg Forsikring)

Mange biler skadd av takras

Ikke alltid huseier har ansvaret, ifølge Tryg Forsikring.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.04.2018 23:30

Årets vinter har vært preget av store snømengder og en rekke skader knyttet til dette. Snø og is som faller fra hustak og treffer parkerte biler har ført til et ras av skademeldinger.

--Når tung snø og is faller fra stor høyde og treffer en bil med voldsom kraft, blir skadene ofte omfattende. En bil som stod parkert ved en idrettshall på Østlandet nylig fikk skader for vel 400.000 kroner da takraset traff biltaket og frontruta. Bilen ble totalskadd og kondemnert. Bilskader grunnet takras utgjør millionbeløp i løpet av året, sier Jeanett Tennefoss, direktør for bilskade i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Også biler i Nordkapp har blitt skadd av takras de siste ukene. 

--Mange tror at huseier automatisk er ansvarlig for bilskader som oppstår ved snøras, men det er ikke alltid at takras skyldes uaktsomhet fra huseier. Bileier har også en plikt til å vurdere rasfaren og foreta en selvstendig vurdering av risikoen, sier Tennefoss.

Ved bilskader utløst av snøras fra hustak kreves som regel kaskoforsikring hvis en vil kunne få dekket skader. Bileiere med delkasko eller ansvarsforsikring må som oftest selv rette erstatningskrav mot den de holder ansvarlig for skaden.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS