Flere søker læreplass
Repvåg Kraftlag er én av mange bedrifter som tar inn lærlinger. (Arkivfoto)

Flere søker læreplass

Finnmark ligger over landsgjennomsnittet og var tredje best i landet i fjor.
Næring
Publisert : 12.04.2018 23:30

Finnmark fylkeskommune har i år 442 søkere til læreplass i bedrift. Det er en økning på åtte prosent fra i fjor om man ser på dem som hadde læreplass som det første ønsket. 

Av årets søkere er det 316 stykker som har ungdomsrett til videregående opplæring.

Det er søkere i over 50 ulike lærefag. De lærefagene som peker seg ut med flest søkere i år er helsearbeiderfaget, elektrikerfaget og tømrerfaget. 

Helsearbeiderfaget har hatt en økning, 59 søkere i år mot 40 søkere i 2017, mens elektrikerfaget har hatt en liten nedgang, 41 søkere i år og 47 søkere i 2017.

Toni E. Håvardsrud, seksjonssjef for inntak- og formidling, mener antall læreplasser kan påvirke elevenes søknadsvalg. 
--Det har tidligere vært utfordrende å få læreplass blant annet innen elektrikerfaget, dette kan ha påvirket søknadsvalget hos ungdommene i år, sier Toni E. Håvardsrud i en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

I 2017 hadde Finnmark en økning i antallet søkere som fikk læreplass, nesten 75 prosent ble formidlet og fikk tegnet lærekontrakt/opplæringskontrakt. 
--Dette var over landsgjennomsnittet og tredje best i landet. Næringslivet i Finnmark viser samfunnsansvar og er veldig flink til å ta inn lærlinger, og vi har et mål om at vi i 2018 skal få formidlet enda flere ungdommer til læreplass i fylket, sier Håvardsrud. 

Håvardsrud forteller at også i offentlig sektor er det økning i antall tilgjengelige læreplasser. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS