Finnmark over landsgjennomsnittet i forsikringssvindel
Maria Haarr, skadedirektør i Tryg Forsikring. (Foto: Tryg Forsikring)

Finnmark over landsgjennomsnittet i forsikringssvindel

Rekord for forsikringssvindel, ifølge Tryg Forsikring.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.04.2018 01:19

Aldri før har det vært avslørt mer forsikringssvindel i Norge enn i 2017. 

Det ble i fjor avdekket svindel for 428 millioner kroner. Antallet nordmenn som ble tatt er rekordhøyt og unge under 29 år topper svindelforsøk innen reise, innbo og løsøre.

--Det er nedslående at forsikringssvindel øker, og det er skremmende at så mange unge blir avslørt. De risikerer politianmeldelse, bøter og fengsel i tillegg til å bli nektet å tegne forsikring i selskapet i fremtiden. Vi i Tryg har gode rutiner for å avdekke forsikringssvindel, men jeg frykter likevel at det er mørketall her, sier Maria Haarr, skadedirektør i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Hun påpeker at Tryg er ekstra oppmerksomme på svindel i forbindelse med en økende andel automatiserte forsikringsoppgjør. Svindelforsøk som gjerne blir avdekket ved hjelp av ulike dataløsninger som kan gjenkjenne mønster hos forsikringssvindlere, eller falsk dokumentasjon i form av bilder og kvitteringer.

--Vi hadde for eksempel en kunde som ville ha erstatning for en knust TV, men brukte bilder funnet på nettet som dokumentasjon. Vi har egne svikfiltre som kan bidra til å avsløre svindelforsøk, og bare i fjor avdekket vi svik tilsvarende rundt 40 millioner kroner. I dette tilfellet innrømmet vedkommende å ha diktet opp en skade som ikke hadde skjedd.  Hovedregelen er at forsikringssvindel blir politianmeldt, sier hun.

Antall avdekkede saker for skadeforsikring og syke- og uføreprodukter sett under ett i forhold til folketall er høyest i Aust-Agder, Østfold, Telemark og Oslo. I tillegg ligger Finnmark, Akershus, Buskerud og Vestfold over snittet totalt.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS