Kan vi kjøpe eiendommene? Rådmannen skal utrede spørsmålet
Nordkapp formannskap tirsdag 10. april 2018.

Kan vi kjøpe eiendommene? Rådmannen skal utrede spørsmålet

De lokale politikerne i formannskapet vil at rådmannen utreder saken om kommunen kan kjøpe eiendommene «Nordkapp med Hornvika».
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 10.04.2018 17:28

Formannskapet i Nordkapp har gitt rådmannen i oppdrag å utrede om det er mulig for kommunen å kjøpe eiendommene «Nordkapp med Hornvika» av Finnmarkseiendommen (FeFo). 

--Jeg var på møtet til turlaget og historielaget der advokat Ole-Martin Jensen foreslo at vi bør kjøpe tomta for framleie til Rica Eiendom. Nå vil vi ha dette utredet, sier Kjell-Valter Sivertsen (Ap), varaordfører i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 

FeFo har som politikk at Finnmarkseiendommen ikke selger tomter til kommuner og næringsliv. FeFo ser på seg selv som en grunneier med evighetsperspektiv. 

--Det står i formålsparagrafen at FeFo skal legge til rette for lokal næringsutvikling. Et salg til Nordkapp kommune vil i neste omgang bidra til utvikling lokalt, sier Sivertsen. 

--Alle jeg har snakket med er opptatte av at lokalsamfunnet må få mer igjen av Nordkapp-trafikken. Med lokalt eierskap blir mer igjen lokalt, sier Sivertsen. 

I juni skal kommunestyret vedta områdeplanen. I desember skal det nye løyvet bli vedtatt etter friluftsloven. FeFo og Rica Eiendom må bli enige om ny festekontrakt før 31. desember 2018. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS