Fredag den 13. er ingen ulykkesdag
Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring. (Foto: Tryg Forsikring)

Fredag den 13. er ingen ulykkesdag

Visste du at folket i Nord-Norge er mest overtroisk?
Riks
Publisert : 10.04.2018 23:30

Fredag er den her igjen, fredag den 13. En dag mange i Norge forbinder med ulykke, mens det er en lykkedag i Italia. De som har angst for fredag den 13. kan imidlertid ta det med ro.

--Fredag den 13. er faktisk en sikrere dag enn alle andre fredager i året. Statistikken viser at det skjer færre ulykker fredag den 13. Sjansen for å bli utsatt for bilulykker denne fredagen er 12 prosent mindre enn andre fredager og vi ser samme tendens for reiseskader, brann-, vann- og personskader, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Fredag den 13. er fra gammelt av forbundet med mye overtro, og tallet 13 har vært sett på som et tegn på ulykke. Mange steder unngår fremdeles å bruke tallet 13 i f.eks. gatenummer, etasjer, hotellrom og seterader på fly.

--Overtroen er sterk hos mange, og det skal man ikke kimse av. Når det likevel viser seg at fredag den 13. ikke er en så stor ulykkesdag som mange har inntrykk av, henger dette trolig sammen med at folk er ekstra varsomme denne fredagen, at de tar færre sjanser enn normalt. Folk er bevisst fredag den 13. og tar sine forholdsregler, sier Opedal. 

Generelt er fredager en ulykkesdag. Det er flere trafikkulykker, reiseskader, tyveri og innbrudd fredager enn andre dager i uken. 

Nordlendinger mest overtroiske
I en undersøkelse utført av Norstat på oppdrag fra Tryg Forsikring noen år tilbake, kom det frem at mer enn hver tredje nordmann karakteriserer seg selv som overtroisk. Det var i undersøkelsen flest overtroiske i Nord-Norge, mens folk i Oslo var de minst overtroiske.

Undersøkelsen viste også at kvinner var betydelig mer overtroiske enn menn, og at andelen overtroiske synker i alderen 40 år og oppover.

Blant de som var overtroiske var det mest ulykke forbundet med å passere en svart katt som krysset veien foran en, samt å gå under en stige.






Annonse:
Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS