Innlegg fra Mikkelsen: Tøft på vegene i Finnmark i påsken
Mange stengte veger i Finnmark, noe Oddbjørg Mikkelsen ber om forståelse for ettersom det var livsfarlig med ferdsel i de rasutsatte områdene.

Innlegg fra Mikkelsen: Tøft på vegene i Finnmark i påsken

Oddbjørg Mikkelsen med et innlegg, et innlegg som beskriver litt av situasjonen for Statens vegvesen i påsken.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.04.2018 21:45

Oddbjørg Mikkelsen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i Finnmark, forstår at det var en tøff påske for mange i fylket. 

Skred og skredfare førte til at opptil 30 veger var stengt samtidig, og hele kommuner var isolert i dagesvis. Noen opplevde dramatisk nærkontakt med snømassene, og svært mange opplevde at påska ble annerledes enn planlagt.

--Som finnmarkinger er vi godt vante med uvær og snø. Det spesielle denne påsken er at det var ekstreme forhold veldig mange steder på en gang og at hovedveger var stengt i opptil en uke. Det er minst ti år siden sist situasjonen på vegnettet var like ille, har Oddbjørg Mikkelsen skrevet i et leserinnlegg publisert i Radio Nordkapps portal

--Jeg vil også berømme entreprenørene våre som har stått på gjennom påsken under til dels ekstreme forhold. Presis vegdrift AS, Mesta AS, Roy Yngve Thomassen, NCC Norge AS og alle deres underentreprenører har hatt de største utfordringene denne påsken, som de satte alle krefter inn på å løse. Det forteller noe om snømengdene at vi brukte 17 timer på å rydde en 50 kilometer lang strekning på E69 mellom Hønsa og Repvåg før vegen kunne åpnes for trafikk igjen, ifølge innlegget til Mikkelsen. 

Mikkelsen mener det er beklagelig når folk ikke kommer seg fram som planlagt, men det hadde vært fryktelig mye verre om noen skulle blitt tatt av skred på vegene i Finnmark.
--Noen ganger blir Statens vegvesen kritisert for å være for strenge og stenge veger unødvendig. Når vi i løpet av tre dager registrerer minst 35 skred bare på E69, tror jeg de fleste forstår at det faktisk var livsfarlig å ferdes på vegen. Den store skredfaren fører også til at det tar lengre tid før vi kan sende mannskaper inn for å brøyte vegene, har Mikkelsen skrevet i innlegget. 


Annonse:
http://www.radionordkapp.no
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS