Ønsket liketall i fellesnemnda
Ragnhild Vassvik, fylkesordfører i Finnmark.

Ønsket liketall i fellesnemnda

Kommunal- og moderniseringsdepartementet fastsatte denne uken forskriften for sammenslåingen av Finnmark og Troms.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 06.04.2018 21:25

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) er skuffet over nedsettelse av fellesnemnd, men registrerer positive signaler til Finnmark fra Mæland når det gjelder innflytelse og arbeidsplasser.

Det var torsdag Kommunal- og moderniseringsdepartementet fastsatte forskriften for sammenslåingen av Finnmark og Troms fylkeskommuner. Fylkesnemnda skal bestå av 17 medlem fra Finnmark og 19 fra Troms. 

--Jeg hadde håpet at hun gjorde som Finnmark fylkesting: Tok signalene fra finnmarkingene og lot dem få si sitt. Når hun nå velger å gjøre det på denne måten registrerer jeg at Troms fylkesting ikke har fått gjennomslag for sitt krav om en fordeling av fellesnemnda på 18-11 i Troms sin favør. At statsråden er enige med oss i at det er mer enn kjøttvekten som må avgjøre er positivt, men jeg mener at liketall hadde vært det riktige i en så vanskelig sak, sier Vassvik i en pressemelding. 

--Jeg registrerer også at ministeren er klar på at det i arbeidet til fellesnemnda skal legges til grunn at det tas hensyn til Finnmark og Vadsø i fordeling av arbeidsplasser i den nye fylkeskommunen. Det tar vi uansett hva som skjer med oss videre. Dette er et svært viktig punkt, sier fylkesordføreren i Finnmark. 

Folkeavstemminga 
Kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland (H) mener det er viktig at fylkestinget i Finnmark så raskt som mulig velger medlemmene til fellesnemnda.

--Vi jobber nå med å følge opp Finnmark fylkesting sitt vedtak om folkeavstemning om sammenslåingen. Det er vårt fokus nå. Det bli ikke gjort noe med sammenslåingen før dette er avklart. Neste fylkesting er 20. juni. Der vil selvsagt sammenslåingen være et tema. Så får vi se hva som skjer der. Jeg understreker at Finnmark fylkesting to ganger har stemt ned sammenslåing med Troms. Så vi snakker her eventuelt om en tvangssammenslåing. Jeg har fremdeles håp om at vi kan stoppe dette. Det er en enorm motstand, dokumentert gjennom meningsmålinger, i både Finnmark og Troms, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS