Har fastsatt antall medlem i fellesnemnda for Troms og Finnmark
Kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland. (Foto: Regjeringen.no)

Har fastsatt antall medlem i fellesnemnda for Troms og Finnmark

Kommunal og moderniseringsministeren mener fylkestinget i Finnmark nå kan velge medlemmene til fellesnemnda.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.04.2018 16:00

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har fastsatt forskriften for sammenslåingen av Finnmark og Troms fylkeskommuner.

--Nå er rammene klare slik at Finnmark og Troms kan starte arbeidet med å bygge den nye fylkeskommunen, sier kommunal og moderniseringsminister Monica Mæland, ifølge Regjeringen.no. 

Fellesnemnda blir satt sammen av 17 medlem fra Finnmark og 19 medlem fra Troms. Dette tilsvarer sammensetningen som partene forhandlet seg fram til i avtalen av 15. februar. Etter inndelingsloven bør sammensetningen av fellesnemnda speile innbyggertallet i de to fylkeskommunen. 

--Jeg ønsker å gi Finnmark større innflytelse enn innbyggertallet isolert sett skulle tilsi og har derfor tatt utgangspunkt i det partene selv har forhandlet seg fram til. Jeg legger til grunn for arbeidet i fellesnemnda at det blir tatt hensyn til Finnmark og Vadsø i fordeling av arbeidsplasser i den nye fylkeskommunen, sier Mæland.

Forskriften fastsetter også fullmakter for fellesnemnda. Fellesnemnda får myndighet til å bestemme alle forhold som er nødvendig for at fylkeskommunen skal være operativ fra 1. januar 2020. 

--Nå er det viktig at fylkestinget i Finnmark så raskt som mulig velger medlemmene til fellesnemnda. De har et stort og viktig arbeid foran seg som skal sikre gode tjenester og en god utvikling i hele det nye fylket, sier Mæland.

Nei til avtalen 
I mars vedtok fylkestinget i Finnmark at Finnmark fylkeskommune forkastet avtalen ed Troms om sammenslåing som ble framforhandlet på Gardermoen. Ettersom fylkestinget sa nei til avtalen, ble det ikke valgt fellesnemnd på samlingen i mars. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS