Mener 22. juli 2011 har endret Norge
77 mennesker mistet livet den 22. juli 2011. (Illustrasjonsfoto)

Mener 22. juli 2011 har endret Norge

27 ungdommer fra Finnmark var på Utøya for fem år siden.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.07.2016 17:44

Ingalill Olsen, leder i Finnmark Arbeiderparti, har en pussig følelse knyttet til 22. juli. Hun føler 22. juli 2011 nesten som om det var i går, samtidig føles det som en evighet siden.

Olsen var på tur på ferie for fem år siden. Hun forlot Oslo samtidig som det smalt i Oslo. Da hun kom til Lisboa, slo Stabæk-mannen Ingebrigt Steen Jensen på mobiltelefonen, og ropte ut i flyet at det har vært et angrep mot regjeringskvartalet. På denne måten fikk Olsen vite om angrepet i Oslo.

Det var 27 Finnmark-ungdommer på sommerleiren på Utøya 22. juli 2011. Fire av ungdommene ble drept.

--Det var et angrep mot regjeringen, Arbeiderpartiet, demokratiet og på all norsk ungdom. Dette forandret Norge, sier Ingalill Olsen til Radio Nordkapp.

Grenser forsvant

Ingalill Olsen mener 22. juli 2011 har åpnet en dør for forferdelig sjikane på nettet.

--Det er helt ekstremt hva enkelte skriver på nettet. Før var det en slags grense. Jeg knytter det til 22. juli, at nesten alt ble lov, sier Olsen, som mener fremmedfiendtligheten har blitt mer synlig de siste fem årene.

22. juli 2011 har påvirket Finnmark Arbeiderparti og AUF i fylket, ifølge Olsen. I AUF ble politikk satt på vent, men organisasjonen har reist seg. AUFerne som opplevde angrepet på Utøya har gått videre. Noen har kuttet ut politisk arbeid, mens noen fremdeles driver med politikk. Olsen mener dette er et sår og en arv som alltid vil være en del av historien. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS