Brukte båt og helikopter
Oddbjørg Mikkelsen har ikke opplevd tidligere at en Europavei var stengt i én uke. (Arkivfoto)

Brukte båt og helikopter

Statens vegvesen føler samarbeidet med Nordkapp kommune var bra.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 03.04.2018 21:29

Statens vegvesen brukte båt og helikopter slik at skredområdene ble befart i forrige uke. 

--Vi brukte helikopter slik at veger ble befart og skred ble utløst på E69 og fylkesvegene på Magerøya. I tillegg ble det brukt båt for befaring av Nordvågveien, sier Oddbjørg Mikkelsen i Statens vegvesen Finnmark til Radio Nordkapp.

I nesten én uke var det ingen vegforbindelse mellom Honningsvåg og fastlandet, samt kommunesenteret og fiskeværene på grunn av uvær og rasfare. 

--I mine 15 år i vegvesenet kan jeg ikke huske at en Europavei har vært stengt i én uke. Sikkerheten til mannskapene er viktig. Derfor var det ikke forsvarlig at vegene ble åpnet tidligere, sier Mikkelsen. 

Mange har klaget på for lite og utdatert informasjon fra Statens vegvesen. 
--Veimeldingssentralen på Mosjøen hadde et stort press hele påsken. Vi forsøkte hele tiden at meldingene ble endret fra «stengt på grunn av rasfare» til «stengt på grunn av oppryddingsarbeid». Av og til var det noen veger der det gikk for lang tid før det kom oppdateringer, sier Mikkelsen. 

Mikkelsen forteller at Statens vegvesen informerte Nordkapp kommune forløpende etter at de skjønte at vegene ble stengt lenge. Mikkelsen føler samarbeidet med kommunen var bra. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS