35 skred på E69
Hjellplassen i Honningsvåg skjertorsdag. Foto Dan Nilsen

35 skred på E69

Det har gått minst 35 skred siden helga på E69 til Honningsvåg og Nordkapp og på Magerøya. På fylkesveg 173 er det gått 3 skred det siste døgnet.
E69
Raymond Elde
Publisert : 29.03.2018 17:07
Sist oppdatert : 29.03.2018 17:13

-Skredene er gått på stengte veger. Det viser nødvendigheten av at vegene er stengt og at skredfaren fortsatt er ekstremt stor, sier Kurt Mørk Eriksen, prosjektleder for drift og vedlikehold i Finnmark.

-Statens vegvesen har ansvaret for når vegene stenges og åpnes. Denne avgjørelsen tar vi i samråd med entreprenørene og skredeksperter både internt og eksternt. Vi har full forståelse for at stengte veger får konsekvenser, men vi har ingen andre valg. Sikkerheten er viktigst. Vi stenger når det er nødvendig og åpner ikke før det er forsvarlig å åpne, både av hensyn til de vegfarende og egne mannskaper, fortsetter Mørk Eriksen.

-Vegtrafikksentralen (VTS) har oppdaterte informasjon om vegene våre. Når det står at vi gjør ny vurdering i morgen betyr ikke det at vi venter til dagen etter før vi gjør noe. Vi overvåker vegnettet hele tiden og gjør vurderinger kontinuerlig. Dersom vegen er trygg og klar for trafikk, åpner vi.  Da går vi også ut med melding om dette på vegvesen.no, avslutter Mørk Eriksen. 

Statens vegvesen og entreprenørene har full beredskap på vegene i påsken.

(pressemelding fra Statens vegvesenet region Nord)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS