En stor dag for arbeidsfolk
Stortinget har pålagt regjeringen å stramme inn reglene for innleie av arbeidskraft. (Illustrasjonsfoto)

En stor dag for arbeidsfolk

Arild Grande, arbeidspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, mener vedtaket er viktig for arbeidsfolk.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 17.03.2018 12:00

Stortingsflertallet (Ap, SV, R, KrF, Sp og MDG) har vedtatt et arbeiderpartiforslag som pålegger regjeringen å stramme kraftig inn på reglene for innleie av arbeidskraft. 

--Dette er en stor dag for norske arbeidsfolk. Et flertall bestående av AP, SV, R, SP, KrF og MDG sikrer at regjeringen må endre loven for å begrense innleie og verne om at faste, hele stillinger skal være standarden i norsk arbeidsliv. Det er viktig for å sikre et seriøst arbeidsliv for oss alle, og det er viktig for å sikre tryggheten i hverdagen for den enkelte. Det sier Arild Grande, arbeidslivspolitisk talsperson for Ap. 

--Dagens vedtak pålegger regjeringen en kraftig innstramming av reglene som regulerer innleie av arbeidskraft og et forbud mot bemanningsbransjens arbeidskontrakter med såkalt «fast ansatt uten lønn mellom oppdrag». I tillegg krever stortingsflertallet strengere kontroll for å fjerne ulovlig innleie, sier Grande. 

Stortinget har i vedtaket pålagt regjeringen å legge frem endringene raskt slik at Stortinget kan behandle saken før sommeren 2018.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS