Fylkestinget ber Stortinget stille krav om ilandføring til Veidnes
Fylkestinget i Finnmark vil ha olje til terminal på Veidnes. (Illustrasjonsfoto)

Fylkestinget ber Stortinget stille krav om ilandføring til Veidnes

Finnmark fylkesting mener Stortinget må stille krav om ilandføring av olje fra Johan Castberg.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 16.03.2018 11:00

Finnmark fylkesting ber i en uttalelse Stortinget følger opp og stille krav om ilandføring ved behandling av PUDen for Johan Castberg. 

Fylkestinget mener utvinning av olje og gass i Barentshavet forplikter. Det er folket som eier ressursene i fellesskap. 

Statoil offentliggjorde i mars at ilandføring fra Johan Castberg til Finnmark i realiteten blir skrinlagt. Statoil begrunnet sin avgjørelse med at ilandføring var dårlig samfunnsøkonomi.

Fylkestinget i Finnmark mener politikk for Nordområdene handler ikke om ressursuttak uten nye muligheter for samfunnsbygging.

Petroleumsbransjen har fått støtte fra Finnmark fylkesting fordi den har representert nye muligheter til næringsutvikling og befolkningsøkning. Støtte har blitt gitt for at Finnmark skulle få mest mulig ringvirkninger og ny aktivitet i mange tiår framover. 

Hvis man ikke får en ilandføring, vil dette forsterke Finnmarks rolle som kun en råstoffleverandør av olje og gass. De store ringvirkningene blir tilsidesatt. Og det er fylket, ved sjømatnæringen, som bærer risikoen uten at fylket blir tilstrekkelig kompensert for dette, ifølge uttalelsen fra Finnmark fylkesting. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS